Besprijekoran ten leži tik ispod površine

Besprijekoran ten bez vidljivih mrlja i nepravilnosti nalazi se odmah ispod kože, ispod onog sivog sloja stanica. Rješenje za brzinsko i dubinsko uklanjanje, bez boli i iritacija nalazi se u enzimskim pilinzima.

Želimo sve brža i učinkovitija rješenja u pripremi kože za nanošenje make-upa, a jedan od glavnih neprijatelja ujednačenog i hidratiziranog tena je površinski sloj kože koji je s vremenom potrebno ukloniti pilingom.

Često u brzini i hitnim slučajevima koji zahtijevaju brzu pripremu i neposredno nanošenje make-upa ne želimo koristiti mehaničke i kemijske pilinge koji mogu izazvati crvenilo i dodatno zakomplicirati život. Tu dolaze enzimski pilinzi. Enzimski piling sadrži proteine koji izazivaju kemijsku reakciju u koži i pritom ubrzavaju regeneraciju tkiva. Prvi rezultati primjetni su odmah po uklanjanju pilinga, pa će tako elastičnost kože i lagano povećan tonus biti u prvom redu. Važno je napomenuti kako enzimski pilinzi uklanjaju samo mrtve stanice i nakupine, nikako žive, što ga čini pogodnim za korištenje kod svih tipova kože pa i osjetljive.

Brzo enzimsko rješenje koje će nježno ukloniti površinski sloj i očistiti kožu a pritom ne oduzeti više od 15 minuta vremena je ELEMIS Papaya Enzyme Peel. Aktivni sastojci su enzimi papaje i ananasa koji čiste kožu, ali tu su i smeđe alge koje vraćaju hidrataciju i minerale, radi čega koža po korištenju nije isušena i beživotna.

Dodatne prednosti su kratko držanje proizvoda na licu čime se rutina njege smanjuje i ostavlja više vremena za šminkanje. Tako ELEMIS Papaya Enzyme Peel možete koristiti dva puta tjedno u vremenskom periodu od 10-15 minuta, nakon čega se možete odmah prebaciti na ostale preparativne proizvode. Predlažem da jednom tjedno koristite obavezno, a onaj drugi put ostavite za hitne i iznenadne situacije.

Mliječna formulacija začinjena blagim voćnim mirisom ELEMIS enzimski papaja piling čini ga ugodnim za korištenje. Iz lagane mliječne formulacije u dodiru s vodom pretvara se u laganu pjenicu koja po ispiranju ostavlja vidno zaglađeno lice s dozom sjaja, što kasnije pomaže pri stvaranju besprijekorne podloge. Highlighteri i hidratantni primeri su odlična stvar, ali njega kože je ta koja će dati najdugotrajnije rezultate.

Preparativa koja se nanosi po korištenju enzimskog pilinga neka uključuje nekoliko osnovnih koraka poput esencije, seruma i hidratantnog proizvoda. Nanošenje tekuće podloge započnite nakon svega nekoliko minuta od preparativnih proizvoda. Želite li sjajniju podlogu i vrlo prirodan izgled savršeno stopljene podloge, tekuću podlogu nanesite minutu nakon nanošenja kreme i to prstima ili kistom, zatim utapkajte Beauty Blenderom. Kremaste teksture se vole, pa tako za rumeni sjaj upotrijebite kremasto rumenilo, tekućim korektorom prekrijte preostale sitne nepravilnosti a posvjetljivačem zamaskirajte umor.

Fotografija: Marko Devčić