Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

Najprodavaniji balzam za dubinsko čišćenje,  sada je formuliran s delikatnom Engleskom ružom.

4-u-1 tretman

  1. Čistač
  2. Make-up odstranjivač
  3. Maska za lice
  4. Tretman za suhu kožu

Ručno brane, iz kontroliranog uzgoja i održivih izvora britanskih farmi , 17 različitih vrsta najbujnijih ruža pripremaju se specijalno za ELEMIS-ov English Rose Oleo ekstrakt.

 

Jedinstvena dinamična tekstura koja se transformira iz umirujućeg balzama, koji dubinski čisti,  topi se u njegujuće ulje, dovoljno nježno za najdelikatniju kožu. Dodajući vodu ulje se pretvara u hidratantni mliječni čistač.

Ovaj snažni čistač bez muke otapa make-up i nakupine nečistoća iz okoline, za meku i blistavu kožu.

Zašto baš ruža?

Ovaj aromatični cvijet kročio je među beauty sastojke još u davnoj prošlosti. Drevni Grci koristili su latice kako bi parfumirali svoje kupke, a Egipćani su kuhali ruže kako bi kreirali balzame bogate ljekovitim svojstvima.   Destilati ruže koristili su se od najranijih vremena u kozmetici, medicini i terapeutskim tretmanima. U kasnim 1800., ruža se počinje koristit u širokim beauty krugovima. Parfemi s infuzijom ruže, losioni, sapuni i kreme postaju dostupni, a tako je ostalo sve do danas.

 

Svi prepoznajemo umirujući puderasti miris ruže, no što ovaj skromni cvijet može učiniti za našu kožu? Ispostavilo se da osim bogate hidratacije, ruža umiruje crvenilo.  “Ruža je idealna za sve tipove kože, pruža njegu i hidrataciju” kaže Noella Gabriel, ELEMIS suosnivačica. “U ELEMIS-u koristimo apsolut ruže, eterična ulja ruže i voskove ruže kako bi smirili osjetljivu kožu, crvenilo, iritiranu kožu, također za balansiranje i hidratiziranje masnije i kombinirane kože. Ovi prirodni ekstrakti ostavljaju kožu njegovanom i regeneriranom.”

 

Savršena baza ovog hranjivog čistača je ulje sjemenki ružinog šipka, bogato esencijalnim masnim kiselinama koje hrane lipidnu barijeru kože te pružaju hidrataciju. Vosak cvijeta ruže nastaje od latica ruže, osim što savršeno otapa make- up i nečistoće, poznat je po pogodnostima koje pruža koži. Ekskluzivno za ELEMIS, English Rose Oleo Extract je zapravo zvijezda show-a. Dobiven iz latica ruža iz kontroliranog uzgoja farmi Velike Britanije, snažan sastojak odličan je ovlaživač, umiruje i hrani čak i vrlo suhu kožu. Za kraj,  ova rajska smjesa ne bi bila potpuna bez glavnih, aromatičnih mirisa kojeg svi poistovjećujemo s ovim predivnim cvijetom.  Cvijet Rose Damascena sadrži i eterično ulje i apsolut cvijeta, stoga nam on pruža nostalgičnu cvjetnu aromu sa umirujućom drvenastom bazom.