Ove zime neka vaš pogled blista uz trikove za super-glatku kožu oko očiju

Hladne zimske temperature u kombinaciji s grijanim prostorima isušuju našu kožu više od bilo kojeg godišnjeg doba. Potrebna nam je intenzivnija zaštitna njega, osobito za osjetljivu kožu područja oko očiju. Zimsko razdoblje ponekad je vrlo stresno, što može uzrokovati izgled umornih očiju, podočnjake i crvenilo. Ovaj period idealan je za balansiranje životnih navika. Sve više i više ugodnije nam je opuštati se u našoj oazi mira pod dekicom i s čajem, te nam ostaje više vremena za pravilnu njegu našeg najvećeg organa, kože.

U nastavku slijedi nekoliko korisnih trikova za njegu jednog od najosjetljivijih i površinom najmanjih dijelova kože – područje oko očiju. Karakteristike područja oko očiju su osjetljivost i tanka koža koja zbog toga ima smanjenu sposobnost zadržavanja hidratacije u dubljim slojevima kože. Stoga, na ovom području najviše možemo primijetiti bore, suhoću i osjećaj zategnutosti. 

Učestali problemi su i podočnjaci koji se stvaraju zbog loše opskrbe kisikom, tj. loše cirkulacije. Tu su i natečenost i podbuhlost čiji uzroci mogu varirati od alergija, pretjeranog unosa alkohola ili soli u organizam (sol zadržava višak vode u organizmu).

1. Svaka dobra njega kože započinje čišćenjem

Prije seruma, krema i maskica bitno je početi s pravilnim čišćenjem. Ovisno o tipu kože možemo koristiti različite pripravke za čišćenje kože i makeup-a. Međutim, u  slučaju čišćenja područja oko očiju najviše se preporuča koristiti kozmetiku za osjetljivu kožu. Micelarne vodice su vrlo popularne i vjerojatno se pitate „Kako sam prije mogla živjeti bez toga?!“. One su jednostavne  za upotrebu i vrlo su učinkovite u odstranjivanju makeup-a i nečistoća s kože, a neke od njih odstranjuju i vodootporni makeup.

Matis Vitality By m

Miscellar Water 3 in 1

Ekspresni  čistač makeup-a.

Ova 3 u 1 micelarna vodica idealna je za mlade žene u žurbi. Čisti lice, oči i usnice. Koža  je čista i svježa u jednom pokretu!

Sadržaj: 200 ml

 

VITAMIN C : izvanredna aktivna tvar, Vitamin C stimulira sintezu kolagena, štiti stanice od štete uzrokovane slobodnim radikalima i izjednačava ton kože. Pruža energiju, svježinu i blistavost.

 

EKSTRAKT GOJI BOBICA : bogate antioxidansima, vitaminom C, B ​​i amino kiseline, jača i stimulira obnovu stanica, štiti epidermis.

Matis Reponse Jeunese

ESSENTIAL MICELLAR WATER

Ovaj čistač makeup-a, Essential Micellar Water nježno hvata i eliminira sve tragove makeup-a i drugih nečistoća. Štiti kožu i sprječava preuranjeno starenje. Za sve tipove kože.

Content : 200 ml

 

EKSTRAKT BRUSNICE: antioksidant, bogat polifenolima

ELEMIS

Smart Cleanse Micellar Water

S lakoćom odstranjuje čak i vodootporni makeup.

 

Micele –  skupina molekula koja privlači prljavštinu i nečistoće na bazi ulja i vode kako bi nježno ali učinkovito uklonila prljavštinu.

 

Engleska ruža – omekšava i umiruje

2. Bitno je dubinsko čišćenje za bolju apsorpciju aktivnih tvari

Ulja u svrhu odstranjivanja makeup-a smatramo kao 2u1 proizvod koji osim što vrlo učinkovito otapa i skida šminku, njeguje kožu oko očiju i trepavice. Ukoliko želite dodatno regenerirati vaše trepavice tokom čišćenja potražite ulja i proizvode za oči koji u sebi sadrže vitamin B5. Ulje za čišćenje potrebno je nanijeti na područje oko očiju i lagano masirati dok se maskara/sjenilo potpune ne otope. Po potrebi dodati vode koja ulje pretvara u mlijeko, umiti se ili obrisati višak vlažnim blazinicama. Ulja za odstranjivanje šminke koja volimo: Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil 195 ml, 265,00 kn

3. Toniranje kao ključni saveznik u borbi protiv osjećaja zatezanja kože

Nakon umivanja vodom koža traži balansiranje njezine pH vrijednosti tonikom. Isto vrijedi i za područje oko očiju! Voda, koja je puna kamenca ostavlja isti na našoj koži te ju isušuje. Iz tog razloga često imamo osjećaj zatezanja na licu. Najosjetljiviji dio našeg lica, područje oko očiju, zahtjeva bogatiju njegu. Bitno je da nakon umivanja toniramo područje kako bismo ga pripremili za daljnju njegu.

 Za sve tipove kože, a naročito osjetljivu preporučamo Matis Paris Yeux Gentle Eye Lotion 150 ml, 217,00 kn.

Ovaj tonik će odstraniti bilo kakvav višak šminke, hidratizirati i pripremiti područje oko očiju za daljnju njegu.

4. Svaki tjedan priuštite si obogaćenu njegu za pogled iz snova

Kosu i kožu redovito častimo maskama za oporavak, zaglađivanje i hidrataciju, zašto to isto ne bismo činili i za delikatnu kožu oko očiju! Zaista je lijepo živjeti u današnje doba kad imamo na izbor razne maske za njegu područja oko očiju. Bilo da vam je prioritet riješiti se bora, natečenosti, tamnih podočnjaka ili samo želite zaglađivanje, kozmetičke kuće mislile su na svakoga. Kolagen, hijaluronska kiselina, retinol, termalna voda ili zlato, neki su od sastojaka popularnih silikonskih maskica za područje oko očiju (eye patches). Volimo ih jer su jednostavne za upotrebu (bez doziranja, tapkanja, opreznog nanošenja), a nakon 20-ak minuta nema odstranjivanja blazinicama ili vodom, već ih samo „odlijepimo“ za fantastične rezultate. Zbog svoje silikonske strukture koja sprječava isušivanje i gubitak vlage, ove maske pružaju nevjerojatne rezultate,  te su idealne protiv suhe kože i umornog pogleda tokom letova.  Za instant zaglađivanje s dugotrajnim rezultatima  isprobajte Elemis Pro-Collagen Hydra-Gel Eye Masks 6×2, 437,00 Kn.

 

Maska za oči koja hijaluronskom kiselinom i ekstraktom zmajskog drva pruža plump-efekt Rodial Dragon’s Blood Eye Masks, 8×2 39,00 £, također smanjuje tamne podočnjake i upale ( uskoro u Hrvatskoj).

5. Bogata završna njega za dugotrajne rezultate

Točka na i kod njege kože je krema. Kreme nam pružaju visoko vrijedne aktivne tvari koje rješavaju probleme tamnih ili natečenih podočnjaka, neravnomjeran reljef kože, bore ili eventualne diskoloracije na području oko očiju.

Osim krema, koristimo i serume koji su visoko koncentrirani pripravci laganije teksture, kako bi se brže i učinkovitije apsorbirali u dublje slojeve kože.

 

Nakon čišćenja očiju, za podatnu i elastičnu kožu potrebno je u malim količinama  redovito utapkati ili umasirati odgovarajuću završnu njegu.  Za obnavljanje krhke strukture, zaglađivanje i podizanje kontura oko očiju pobrinuo se Elemis s Pro-Definition Eye & Lip Contour Cream 15 ml, 589,00 kn wow-junkie.com.

ELEMIS Absolute eye serum, 15ml  Hidratantna njega s hijaluronom, apsolutom mirisnice i eteričnim uljem kamilice, djeluje protuupalno, protiv natečenih i tamnih podočnjaka.

285,37 kn

Perricone MD Hypoallerganic

Firming Eye Cream

Za osjetljivu kožu, pruža hidrataciju, nemasna formula koja se brzo upija. Sadrži  hijaluronsku kiselinu i polifenole masline koji njeguju kožu i sprječavaju iritacije. Pogodna je za suhu kožu, sprječava nastanak bora.

 

Cijena za 15ml: 540,00 kn

Serum ili kremu kao završetak njege oko očiju u slučaju ekstremno osjetljive kože preporuča se utapkavati okolo kontura očiju, a za sve ostale tipove umasirati kružnim pokretima. Također, možete koristiti lifting pokrete podizanjem obrve.

Za blistav pogled i super glatku kožu ne zaboravite pridržavati se rutine i ujutro i navečer, i bez sumnje zadivljujući rezultati neće izostati.