Zašto su nam potrebni enzimi u njezi kože?

“Nakon tjedana uživanja, zbog povratka u zagađeni okoliš grada moja koža treba svježi start.”

Vjerojatno ste čuli za enzime u hrani, no jeste li imali prilike koristiti proizvode za njegu kože s enzimima? Lansiranjem kolekcije Dynamic Resurfacing Smooth Start collection, s ELEMIS’ patentiranom Tri-Enzyme tehnologijom, vrijeme je da podrobnije proučimo njegu kože sa enzimima…

Što su enzimi?

Enzimi su katalizatori koji ubrzavaju određene procese, reakcije. Koriste se u različitim biološkim procesima. Njihova nevjerojatna sposobnost je da kreiraju korisne reakcije na visokim temperaturama, a temperatura ljudskog tijela ih potiče. Često se koriste u prehrambenoj industriji za brže sazrijevanje voća i kao pomoć pri proizvodnji namirnica kao što su sir i vino. Enzimi su obično dobiveni od voća kao što su papaja, ananas i kivi. Isprobajte ELEMIS Papaya Enzyme Peel za ubrzano poliranje s nevjerojatnom snagom prosvjetljavanja uz pomoć ovih voćnih kiselina!

Kako se enzimi koriste u njezi kože?

U njezi kože, enzimi obično rade tako da razbijaju proteine kao što su keratin koji se nalazi na površinskom sloju u mrtvim stanicama. Tamo gdje ručno poliranje—kao što su tradicionalni pilinzi—djeluju previše abrazivno i iritantno, enzimi dopuštaju nježno i ujednačeno poliranje kože, bez izazivanja crvenila i pojave akni.

Što je ELEMIS’ patentirana Tri-Enzyme Tehnologija?

Za potrebe tena kojemu nedostaje sjaja, (vrlo često zdrava koža koja je sakrivena ispod nakupina mrtvih stanica), ELEMIS je kreirao ovu revolucionarnu formulaciju, uz korisnu polirajuću snagu enzima. Klinički dokazano zaglađuje kožu. Tri-Enzyme formulacija iz Dynamic Resurfacing linije aktivno potiče prirodnu obnovu stanica kože za gladak i blistav ten uz redovito korištenje.

Što je još uključeno?

Snažni antioksidansi kao što su moringa i bijeli tartuf, također se nalaze u ovim formulacijama. Pomažu umiriti i štite kožu od oštećenja iz okoliša. Ova linija aktivno zaglađuje i posvjetljuje kožu. Bitno je skrenuti pozornost da kod korištenja Dynamic Resourfacing linije treba zaštititi kožu sa SPF-om.

Kako se koriste enzimi?

Razmišljajte o enzimima kao prečacima do blistave kože. ELEMIS Dynamic Resurfacing Smooth Start kolekcija uključuje četiri proizvoda koji otkrivaju svježu, svjetliju kožu, zaglađuju i obnavljaju. Ukoliko je Vaša koža beživotna i potrebno joj je osvježenje ili je koža masna i sklona izbijanju akni, ova kolekcija je idealna za pročišćavanje i obnavljanje Vašeg tena.

Započnite odstranjivanjem make up- a i dnevnih nakupina nečistoća s micelarnom vodicom. Nakon toga koristite Dynamic Resurfacing Facial Wash. Ova nježna, ali snažna formulacija redefinira kožu dok ju čistite, pružajući joj zaglađivanje i revitalizaciju.

Drugi korak, poliranje tokom jutarnje i noćne njege sa Dynamic Resurfacing Facial Pads. Uistinu herojski proizvod, ove blazinice sadrže enzime za poliranje. Mliječna kiselina obnavlja strukturu kože i privlači vlagu koja je koži prijeko potrebna. Također sadrži jedinstveni Pro-Biotic Ferment Complex koji održava prirodnu mikrofloru kože i ubrzava obnovu stanica. Jednostavno koristite jednu blazinicu i zagladite preko lica kružnim pokretim. Jedno pakiranje je idealno za jednomjesečni program njege lica.

U trećem koraku njege obnovite kožu Dynamic Resurfacing Serumom. Formulirano sa 4 cvjetne kiseline- hibiskusa, bijelog ljiljana, gardenije i frezije- koje pružaju optimalnu, neabrazivnu,  obnavljajuću akciju enzima. Koža ostaje meka i glatka. Mineralima i vitaminima bogat SelastinTM pomaže smanjiti izgled pora, dok vitamin-C izjednačava ten i balansira pH.

Na kraju, jednom do dva puta tjedno, koristite Dynamic Resurfacing Gel Mask za osvježavanje očišćene kože. Kako biste potaknuli efikasno obnavljanje površine kože, razine izličivanja sebuma trebaju se povećati. Hladi i umiruje, ova nevjerojatna maska ostavlja kožu posvijetljenom i glatkom sa osjećajem osvježavajućeg peckanja.

Pumpkin Enzyme Mask - 150 ml, 388,50 kn

Ovaj snažni, 3u1, mehanički, kemijski i enzimski piling –tretman idealan je za beživotnu, zrelu i mješovitu kožu. Ova maska sadrži enzime bundeve, alfa-hidroksi kiselinu i kristale aluminij oksida. Pomaže izjednačiti ton kože, zaglađuje fine linije i bore i pročišćava kožu koja postaje glađa, mlađeg izgleda, blistava i revitalizirana.

MATIS - Réponse Delicate Peeling Cream - 50 ml, 250,00 kn

Nježan, ne-mehanički piling.

 

Specijalno prilagođen za osjetljivu, delikatnu kožu. Delicate Peeling Cream, nije potrebno razrađivati u kožu zbog njegovog 100% enzimatskog djelovanja. Nježna snaga poliranja dopušta tretiranje oko očnih kontura i usta. Tekstura kože je obnovljena; beživotna, siva koža je ponovno blistava.

 

KLJUČNI SASTOJCI:

ILLIPE MASLAC : Iz plodova drva Shorea stenoptera, ovaj maslac omekšava, hrani i pruža bogatu vlagu.

 

ENZIMSKI AKTIVNI SASTOJAK : enzim proizveden biotehnološki nježno radi piling

 

MATISPHERE S AND C : mikrokapsule postepeno otpuštaju umirujuće sastojke.

 

Koristiti jednom tjedno na cijelom licu uključujući područje oko očiju i usnica. Ostaviti da djeluje 5 min. Isprati vodom, tonirati kožu te nastaviti sa uobičajenom njegom.

Chlorophyll Detox Mask

Najbolja maska iz Perricone-a za masnu i kombiniranu kožu, Chlorophyll Detox Maska intenzivno pročišćava pore i  pretvara se iz gela u glinu. Bogata klorofilom, mikrokapsule koje se raspršuju pri aplikaciji balansiraju masnu kožu te smanjuju izgled proširenih pora i finih linija.

Koža je na dodir i vidljivo glađa, čišća i svjetlija. Kompleks bakra pomaže vidljivo poboljšati elastičnost i čvrstoću dok enzimi papaje zaglađuju i posvjetljuju, koža je trenutno glađa i pročišćena.

KOMPLEKS BAKRA: Snažno učvršćivanje i hidratacija

Element koji se nalazi u svakoj stanici ljudskoga tijela. Bakar pomaže vidljivo učvrstiti kožu i poboljšava elastičnost kroz određeno vrijeme tako što hidratizira i vraća energiju koži. Ovaj jedinstveni element kompleks je dizajniran za maksimalnu bio-dostupnost.

 

Klorofil-mikrokapsule : prirodno dubinski čiste i pružaju detoks. –

Klorofil je pigment, bogat antioksidansima s hranjivim tvarima,  koji se nalazi u algama. Izvlači nečistoće i apsorbira  toksine i višak ulja te je bogat magnezijem i fitonutrijentima.

 

Papaya Enzyme: Exfoliate & Brighten

Tropski, medicinski voćni enzim vidljivo zaglađuje i posvjetljuje, polirajući površinske stanice za bolju obnovu kože. Za razliku od brojnih drugih pilinga, enzim papaje je nježan, ali vrlo učinkovit.

 

KORIŠTENJE: Nanijeti izdašan sloj maske na očišćenu, suhu kožu. Masirati dok se mikrokapsule ne otope, a boja se promjeni u tamniju nijansu. Ostaviti 5–10 minuta. Isprati mlakom vodom. Za vanjsku upotrebu. Izbjegavati  kontakt sa tkaninama.

Firming Foam Mask – 100ml, 412,50 kn

H2 Elemental Energy Firming Foam maska je lagana, hidratantna maska za lice koja se pjeni na kontakt, brzo čisti i pruža trenutno prosvjetljavanje i učvršćivanje. Ova maska je formulirana sa Perricone H2 Energy Complex™- om, pruža trenutno poboljšanje hidratacije i dubinsko čišćenje. Ostavlja Vašu kožu mekom poput bebine. Za optimalne rezultate, koristite dva puta tjedno kako biste ponovno pokrenuli prirodne procese kože.

H2 Energy ComplexTM: brzo osvježava umornu kožu

Antioksidansima bogat mineral-kompleks koji hrani kožu i vraća  joj energiju. Slobodno se kreće barijerama površinskog sloja kože za brze, vidljive rezultate. 

 

Razmažite bogati sloj preko cijelog očišćenog lica, izbjegavajući područje oko očiju. Masku ostaviti da djeluje 5-10 minuta zatim isprati toplom vodom i osušiti ručnikom.